30 dages fuld returret på VB100 modellerne.

SPØRGSMÅL OM KOBOLD VR200 ROBOTstøvsuger 

Ofte stillede spørgsmål om Kobold VR200 robotstøvsuger

TILBAGE TIL OVERSIGTEN 

Ja, det er muligt at installere en softwareopdatering på Kobold VR200.

Kobold VR200 kender sine omgivelser meget godt: Den unikke laserskanner med ultralydteknologi genkender 98% af alle forhindringer – inklusive spejl- eller glasoverflader i hjemmet. Robotten gemmer placeringen af hver enkelt hindring. Om den kører rundt om forhindringen eller kører hen over afhænger af forhindringens højde: robotten kan kører over ting i op til 2 cm højde, takket være dens klatrehjælpemidler. Dens firehjulstræk giver den det rigtige greb. Kobold VR200 registrerer trapper og afsatser med sine sensorer og omgår dem simpelthen.

Kobold VR200 robotstøvsuger rejser til alle rum, rum for rum. Med denne metode rengør robotstøvsugeren hvert rum meget effektivt. En laserscanner scanner omgivelserne 1.800 gange i sekundet. Ud fra de oplysninger, der er indsamlet af robotten, opretter den et kort og gemmer forhindringer. Takket være dette “virtuelle kort” kan robotten let finde vej i flere rum.

Robotten beregner altid sin rute igen; selv let forskudt møbler, åbne eller lukkede døre eller lysniveauet, kan have indflydelse på beregningen af ruten.

Ja, robotten kan arbejde uden lys i et helt mørklagt rum.

Dette er desværre ikke muligt. Fugtplader eller større vandpytter skal tørres væk inden støvsugning, så lejligheden er optimalt forberedt til robotten. Kobold VR200 er en ekspert på hårde- og tæppebelagte gulve og kan derfor optimalt hjælpe dig med rengøringen.

Med sin laserskanner og ultralydteknologi scanner Kobold VR200 sine omgivelser og registrerer 98% af alle forhindringer. Derudover kan den let overvinde forhindringer, der er mindre end 2 cm. For at lette robottens arbejde skal genstande, der ligger løst på gulvet, fjernes inden rengøringsprocessen. Lette, skrøbelige eller bevægelige objekter, tæpper med høj kant (> ca. 20 mm) samt tilslutningskabler og kabler skal fjernes inden rengøring. Særligt hængende genstande som kabler eller gardiner skal sikres, før du bruger Kobold VR200.

Størrelsen på det område, som Kobold VR200 kan rengøre med et batteri, afhænger af boligens størrelse og tilstand. For eksempel på en åben hård gulvoverflade rengør den op til 90 m², i Eco-tilstanden op til 120 m 2 .

Det tager cirka 2,5 – 4 timer ved første brug eller fra den har været løbet tør for strøm; ellers tager det ca. 2 timer.

Vorwerk har altid stået for produkter af høj kvalitet og holdbart – det gælder også vores Kobold VR200 robotstøvsuger. Skulle det nogensinde være nødvendigt, kan Kobold VR200s batteri udskiftes i vores servicecenter.

Vi har udviklet en meget forsigtig opladningsstyring for batteriet for at opnå en længere batterilevetid. I øjeblikket når vi ca. 800 ladecyklusser uden mærkbart energitab. Skulle det være nødvendigt at udskifte batteriet, skal dette ske af kundeservice af sikkerhedsmæssige årsager.

Støvbeholderen teoretisk set ja, filteret nej. Støvbeholderen må under ingen omstændigheder anbringes i opvaskemaskinen.

Støvbeholderen på Kobold VR200 har en volumen på 530 ml. Mindre genstande som gummibamser suges simpelthen ind i robotten. Større genstande som sokker eller kabler kan også suges ind, men de sætter sig fast i børsten. Robotten vender derefter om og drejer børsten i den modsatte retning for at frigøre sig selv. Hvis det ikke lykkes, slukker den automatisk. For at lette robottens arbejde skal genstande, der ligger rundt på gulvet, fjernes inden rengøringen.

Det permanente filtersystem af høj kvalitet holder støv og snavs meget godt inde i støvbeholderen og er let at rengøre. Derudover har støvbeholderen en åbning til sugning af snavs. Støvbeholderen skal fjernes fra enheden for at tømmes i skraldespanden. Et forfilter (sammenligneligt med et fnugfilter) sikrer, at større mængder støv fanges.

Hvis sugerobotten har brug for ny energi, kører den langsomt til kontaktfladen på ladestationen. Skånsom docking sørger for, at ladestationen ikke flytter sig, og opladningen kan starte automatisk. Hvis den skal afbryde rengøringen, fordi batteriet er tomt, husker den dens aktuelle position og de områder, der allerede er blevet rengjort. Efter opladning fortsætter robotten nøjagtigt hvor den slap og fortsætter rengøringen.

Robotstøvsugeren kan betjenes på store områder med flere ladestationer. Robotten ser stationerne, husker placeringen og kører derefter til den nærmeste station hvis nødvendigt. Hvis robotstøvsugeren startes et sted i lejligheden, og den finder en anden ladestation på turen, vil den om nødvendigt – ved slutningen af rengøringen eller mangel på strøm – vende tilbage til stationen og ikke køre tilbage til udgangspunktet.

Laseren blev klassificeret som en klasse 1-laser og betragtes derfor som sikker. Ikke desto mindre indeholder brugsanvisningen generelle oplysninger om håndtering af lasere.

Da fjernbetjeningen er med infrarød skal man pege direkte på robotten, for den kan se den. Den forventede afstand er ca 5 m.